This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

Scientific events organized by our Image Processing Laboratory

 

Mini Workshop on 3D Data Sensing and Processing, 31 August-4 September, 2020

Mini Workshop on 3D Data Sensing and Processing, 19-23 June 2017

 

SSIP 2013 – Summer School on Image Processing - Képfeldolgozó nyári egyetem Veszprémben!

 Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának Képfeldolgozás Kutatólaboratóriuma szervezésében 2013. július 4. és 13. között Veszprémben került megrendezésre a 21. Képfeldolgozó Nyári Iskola (SSIP 2013 – Summer School on Image Processing). A nemzetközi nyári iskolára a világ számos országból vártunk egyetemi, főiskolai és PhD hallgatókat, hogy a 10 napos rendezvény rangos hazai és külföldi előadói átadhassák tudásukat a képfeldolgozás különböző területeit érintve. A délutánokat gyakorlati képfeldolgozási problémák megoldásával, ill. kulturális programokkal töltötték a résztvevők.

Bővebb információ a nyári egyetem honlapján érhető el: http://ssip2013.mik.uni-pannon.hu

 


 

 

CBMI 2013 - Content-Based Multimedia Indexing

A Képfeldolgozás Kutatólaboratórium és az MTA SZTAKI közös szervezésében 2013. június 17. és 19. között Veszprémben került megrendezésre a Tartalom Alapú Multimédia Indexelés - CBMI 2013 (Content Based Multimedia Indexing) nemzetközi konferencia. A konferencia az 1999 óta évente megrendezésre kerülő sikeres sorozat 11. állomása. A rendezvény fő témája a multimédia információ indexelése, visszakeresése, böngészése és megjelenítése.

Bővebb információ a konferencia weboldalán érhető el: http://cbmi2013.mik.uni-pannon.hu


 

 

KÉPAF 2013 - A Képfeldolgozók És Alakfelismerők Társaságának 9. országos konferenciája 

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának Képfeldolgozás Kutatólaboratóriuma szervezte 2013. január 29. és február 1. között a KÉPAF 2013 Konferenciát a Bakony hegység szívében, Bakonybélben. A KÉPAF 2013 a magyarországi Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társaságának 9. országos konferenciája, a képfeldolgozással és alakfelismeréssel foglalkozó hazai kutatók legjelentősebb nemzeti találkozója.

A konferencia témái: 2D-s és 3D-s látás; alakjellemzés és felismerés; biometrika és kép alapú ember-gép interfészek; egyezés, regisztráció és illesztéses módszerek; kép- és videóelemzés; képfeldolgozás; a képfeldolgozás ipari alkalmazásai; képi statisztikai modellek és vizuális tanulás; kép/videó tárolás, visszakeresés, kódolás és hitelesítés; kognitív képi módszerek; mintafelismerés; mozgáselemzés; objektum és helyszín felismerés; orvosi képfeldolgozás; párhuzamos képfeldolgozás (GPU, FPGA); speciális alkalmazások (pl. mikroszkópia, anyagtudományi elemzések); szegmentálás, osztályozás és csoportosítás; távérzékelés és kép alapú módszerek a térinformatikában; tulajdonság kinyerés és elemzés; videó események felismerése.

A konferencia honlapja: http://kepaf2013.mik.uni-pannon.hu/

Copyright